BejelentésDanubius Táncegyüttes
A táncot bármikor el lehet kezdeni, és mindig érdemes folytatni!

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Üzenőfal


Név:

Üzenet:Szavazás
A Danubius Táncegyüttes 1987-ben alakult, 1991. évtől egyesületi formában működik.

Célunk, településünk és a szomszédos községek gyermekeinek, fiataljainak összefogása kulturális-művészeti vonalon, a néptánc, a népzene és a népi hagyományok iránti érdeklődés felkeltése s annak színvonalas művelése, regionális irányítása.

Megalakulásunk óta pártfüggetlenül működünk és a helyi Művelődési Ház támogatását élvezve használhatjuk próbáinkhoz, fellépéseinkhez a színháztermet. Mára egyesületünk néptáncos össztagsága - mely 3 településen dolgozik - 7 csoportban 130 tagot számlál, gyermekeket és dolgozó fiatalokat foglal magába. (Ez a létszám a városi összlakosság számához képest – mely 2800 fő – igen szép, 4,7%.)

Repertoárunkat a gyermekcsoportok tekintetében a népi játékok, játékfűzések és egyes ünnepekhez kapcsolódó népszokások felelevenítése jelenti. A nagyobb néptáncosok Magyarország szinte minden tájegységének, s Erdély jó néhány magyar táncából tudnak már ízelítőt adni. Jelenleg műsorunkon szerepelnek Szatmár, Somogy, Magyarpalatka (Mezőség, Erdély), Felső Nyárád-mente (Székelyföld), és Vitnyéd (Rábaköz) táncai. Igyekszünk ezeket hangulatos, színes és vidám lendülettel mindenhol megszerettetni. T

áncosaink összetételét illetően az óvodáskorúaktól a húszon-túlikig vannak tagjaink, csoportjaink irányításában régi táncosok segítkeznek, akik az eltelt idő során s az óta folyamatosan, önerőből képezik magukat. Tiszteletdíjat egy csoportvezető sem kap, mindannyian elhivatottságból s a gyerekek képzésének fontossága miatt szeretetből tanítanak.

Szinte az első időktől kezdve számos hazai és külföldi rendezvényen vettünk részt s több esetben sikereinket ismételt meghívással jutalmazták. (Évente utazhatunk Németországba az EUROTREFF Nemzetközi Fesztiválra; több alkalommal jártunk Olaszországban, Franciaországban, Romániában; ezen kívül tartottunk már előadást Ausztriában és Svédországban is.)

Munkánk elismerése volt 2006. évben a Pest Megyei Önkormányzatok Közgyűlése által megszavazott „PEST MEGYE MŰVELŐDÉSÉÉRT” díj, melyet igen kiemelkedő jutalomnak érzünk, s további munkánkhoz nagy lendületet jelent.

Erre a jó baráti légkörre épülve dolgozik ma is Együttesünk, ahol gyermek és felnőtt – végzettségtől és hovatartozástól függetlenül - egyaránt megtalálhatja az általa kedvelt stílust, fejlesztheti fizikai és szellemi tudását s szabadidejét kultúrált, öntevékeny formában töltheti.

Danubius Táncegyüttes - Kuti Andrea együttesvezető

KÉPEK MÉG AZ EGYÜTTESRŐL: http://picasaweb.google.com/danubiuszneptanc

Képgaléria

Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?Kloiber Monika [ 2011-08-10 21:50 ]

Szia Andi!

Jó érzés nézegetni a képeiteket! Apropó! Remélem te kapod meg az üzenetet! Szóval néha napján, de megtekintgetem az azt hiszem 1993? -94? évi táncos képeket. Öröm látni, hogy él a csapat és megújjult erövel még mindig müködik. Sok sikert kivánok a jövöben a munkádban és a magánéletedben is.

űdv, Kloiber Monika (Skandináviából)Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!